Kärnvapen är en realitet i världen. De finns idag i många länder och kunskapen om hur man tillverkar dem kommer att finnas så länge vår civilisation finns kvar. Att förespråka en kärnvapenfri värld blir en naiv och rätt korkad vision när så många skurkstater idag har kärnvapen och knappast kommer att göra sig av med dessa, oavsett alla goda krafter som vill förhandla bort dem. En förutsättning för att balansera dessa skurkstater blir tyvärr att även goda stater har motsvarande vapen. Det som kallas terrorbalans. Natos kärnvapen är ett nödvändigt skydd för väst mot stater som Ryssland, Kina och Nordkorea, oavsett vad vi tycker om detta. Kärnvapen har indirekt skyddat oss i Sverige tidigare och kommer mer direkt att skydda oss om vi går med i Nato. Jag tror inte ens att Miljöpartiet och Vänsterpartiet egentligen tror på en annan möjlighet. Även dessa partier måste ju inse det omöjliga i att övertyga till exempel Putin om att montera ner sina kärnvapen. Det blir heller inte rimligt att förespråka förbud mot kärnvapen på svensk mark om vi går med i Nato. Eftersom vi är beroende av dessa så måste vi vara beredda att också ta konsekvensen av att de finns. Jag är inte förespråkare av kärnvapen men ser tyvärr ingen realistisk möjlighet att avskaffa förekomsten av dem nu när vi vet hur man bygger dem.