Att fylla hundra är inte illa. Nu fyller jag dock inte hundra levnadsår men att ”fylla” hundra inlägg i min blogg tycker jag inte heller är så illa. Jag började skriva i bloggen under hösten 2013 med syftet att försöka sätta ord på tankar och idéer jag har. Ofta får jag idéer från det som skrivs eller visas i media. Ofta har jag reagerat jag på något som jag tycker är dumt eller obehagligt. Två områden jag skrivit flera inlägg om utifrån olika perspektiv är om opinionsundersökningar och om spelreklam.

Mitt perspektiv när jag ser på min omvärld är konstruktionistiskt. Min utgångspunkt är att vi alla konstruerar våra egna världsbilder och att vi har rätt att göra detta. Många av mina inlägg handlar just om detta, att det oftast inte finns rätt eller fel, eller bra eller dåligt. Det är jag som bestämmer detta för mig själv, men inte för någon annan.

Under perioden har jag även börjat cykla till arbetet, fyra mil om dagen, något jag skrivit inlägg om. Detta har betytt mycket för mig, på flera olika sätt. Jag får här min vardagsmotion tillgodosedd utan att behöva hålla på med meningslösa motionsaktiviteter, jag får ju en faktiskt nytta av de kalorier jag satt i mig. Sedan är det ju en skön känsla när man väl kommer fram till målet, lagom trött till en skön duch och sedan få sätta sig tillrätta på arbetsstolen med en kopp kaffe eller vid middagsbordet. Känslan är extra skön när färden gått i snömodd eller spöregn. Sedan sover man ju så gott på kvällen…

Under senaste hösten har jag även kunnat återknyta kontakten med Snooker genom att jag nu kan se Eurosport i mitt kanalutbud. Denna sport är i det närmaste beroendeframkallande för mig, ”jag ska bara” se ett frame till… Långa defensivdueller, när spelarna är bra på undanläggningar, tycker jag är den del i spelet som är mest underhållande, men då kan framen dra ut på tiden. Nu är dock VM över och inga större turneringar finns före hösten, lite skönt faktiskt.

Jag kommer nu att fortsätta skriva mina inlägg och satsa på 200 vilket jag hoppas uppnå om några år. Mina blogginlägg är för mig som en dagbok över tankar som dykt upp och som jag hinner fånga innan de försvinner. Dessa är sedan roande att läsa när jag nästan glömt att jag tänkt tankarna. Om det är någon annan som tycker inläggen är intressanta så är detta en bonus för mig.

Leave a Reply