Den mest hjältemodiga bragder jag hört talas om är när Emma Schols 2019 räddade sina barn ur sitt brinnande hus. Att trotsa den outhärdliga smärta hon måste känt när hon gick tillbaka in i huset för att rädda sina barn och att inte ge upp trots att hon måste ha utgått ifrån att hon skulle dö, är något som är svårt att förstå. Att sätta andras liv före sitt eget, på riktigt, händer inte så ofta. Att få höra denna fantastiska kvinna berätta, lugnt och sakligt, i Carina Bergfelts ”talkshow” den 14 januari 2022 var magiskt. Denna kvinna kommer alltid att vara min största hjälte.

Otur för de övriga medverkande i ”talkshowen” denna gång dock, att det var just i detta program de fick vara med. Deras berättelser och problem kändes i jämförelse rätt banala. Emmas typ av hjältedåd väcker även ångest i oss andra, skulle vi handla på samma sätt som hon? Det vill vi nog inte behöva få reda på. De övriga medverkande i programmet såg lite bleka ut och Lill-babs döttrar ville förminska detta till att detta var något som nog alla mammor skulle göra för sina barn…    

Leave a Reply