Det tog ett tag innan jag hittade den snabbaste och enklaste vägen eftersom jag inte får åka på vare sig motorvägen inte cykelbanor. Detta gör att färdvägen blir fyra kilometer längre per dagen än min cykelrutt. De värsta delarna av min färd är vägen fram till Liljeholmsbron och färden över denna samt Hornstull och Västerbron. Där är det både trångt, flera trafikljus och kan vara allmänt kaotiskt. Men köerna smiter jag oftast förbi genom att åka mellan filerna, så restiden är ändå relativt konstant oavsett trafiksituationen, precis som när jag cyklar, till skillnad från när jag åker bil.

Jag har tänkt att fortsätta åka hela vintern, oavsett väder. Har satt på dubbdäck så jag klarar av de värsta vinterväglagen. Hittills har det endast varit en riktigt besvärlig dag med oplogade vägar och halka men jag klarade detta även om det var med hjärtat i halsgropen jag kom fram till jobbet, en halvtimme senare än vanligt. Kallt har det dock varit ibland. Framförallt är det händerna som det kan vara lite svårt att hålla värmen i. Men det är bara att klä sig så bra man kan så funkar det.

Leave a Reply