Mycket snack den sista tiden om Zlatan och var han eventuellt kommer att spela fotboll nästa säsong. Mycket rykten och spekulationer i svensk media och han har placerats i allehanda klubbar med monsterkontrakt. Faktisk information om var han ska spela dröjer dock.

Men kan det vara så att det inte finns några jättebud på honom? Att det inte finns så många intressenter och ingen som är beredd att betala det Zlatan själv tycker han är värd. Alla spekulationer kanske är en del i ett försök att upprätthålla myten omkring honom och därigenom hålla uppe hans värde? Han är ju trots allt 34 år och har tillbringat de sista åren i en relativt svag liga där han spelat i denna ligas enda hyfsade lag. Där har han i och för sig spottat in mål men när hans förmåga testats mot mer kvalificerat motstånd i Champions League, VM och EM har han varit mindre lyckosam. Det är lite som när den 16 årige grabben dribblar bort 10-åringarna men inte kommer förbi kamraterna i sin egen ålder (och därför fortsätter att leka med de yngre för att få känna sig duktig). Och visst blir det riktigt pinsamt när Zlatan själv kallar sig legend. Legend definieras man som av andra.

Och nu vill Paris SG inte längre ha honom kvar. Det ska bli intressant att se var han hamnar de närmaste åren. Kanske tillslut Malmö FF?

Leave a Reply