I somras köpte jag en el-moped som transportmedel till jobbet för de dagar som jag inte kan cykla. Med den svischar jag ljudlöst fram på Stockholms gator och vägar. I och med att jag inte får åka på cykelbanor så blir min väg till jobbet cirka två kilometer längre men jag tjänar ändå ganska mycket i tid i jämförelse med att cykla. I jämförelse med att åka bil blir restiden oftast något längre. När det är trögt i trafiken tjänar jag dock även här tid på att åka moped. Jag tjänar dock mycket pengar. Billigare parkering, ingen trängselskatt och billigare driftskostnader gör att jag räknar med att tjäna in inköpskostnaden på under ett år, även när jag tar hänsyn till mopedförsäkring och service. Dessutom är det roligt att åka moped igen, det var ju några år sedan sist.

Jag tror att el-mopeder kommer att bli allt vanligare som transportmedlet framöver nu när batterierna blir allt billigare och effektivare. De låga driftskostnaderna- nog så viktigt nu när bensinpriserna blir allt högre, miljöhänsyn och att man inte blir svett och trött är ytterligare skäl till att jag tror att färdmedlet kommer att bli allt vanligare framöver.

Leave a Reply